verkoop@hakron.nl | België

   
Home Nieuws Contact Producten Engineering Downloads Over Hakron
Hakron Engineering
engineering

Product assortiment


prefab beton waterdicht duurzaam epdm anker geluid dilatatie veilig luchtdicht ufo loodvervanger kraso


Catalogus download

Hakron beton- en woningbouw catalogusproducten | Gevel- en afdichtingstechniek | Luchtdicht bouwen | Toelichting Luchtdicht Bouwen

Toelichting Luchtdicht Bouwen

 
Toelichting Luchtdicht Bouwen
Toelichting Luchtdicht Bouwen (afbeelding 2)
Toelichting Luchtdicht Bouwen (afbeelding 3)
Toelichting Luchtdicht Bouwen (afbeelding 4)

Wat is luchtdicht bouwen?

Bij luchtdicht bouwen voorkomen we het ongewenst luchtverlies (exfiltratie) of het ongewenst binnendringen van koude lucht (infiltratie). Hiermee wordt de energie uitgespaard die nodig zou zijn om de ?verloren? lucht weer te verwarmen of koelen. Ook wordt voorkomen dat koude en droge lucht van buiten in contact komt met de vochtige en warme binnenlucht" waardoor vocht- en schimmelproblemen kunnen ontstaan. Goed ventileren is in een luchtdicht gebouw absoluut noodzakelijk; hiervoor dienen uitsluitend de daartoe geëigende ventilatiesystemen te worden gebruikt. Dit maakt dat luchtdicht bouwen een planmatige aanpak vereist en goede afstemming van details en gebruikte materialen. Het is dus meer als het ?afdichten van een kier?; het vraagt om een integrale aanpak en veel knnis en focus op aansluitingsdetails.

Werkwijze

luchtdicht bouwen stelt hoge eisen aan goede detaillering en materiaal-keuze in de voorbereiding. In de voorbereidingsfase dient men zich terdege bewust te zijn van de praktische complexiteit van het luchtdicht maken van de volledige schil. Meer als voorheen zullen lastige details al in de ontwerp-fase getoetst en uitgewerkt moeten worden op luchtdichtheid en vervolgens ook op de voorgeschreven werkwijzen moeten worden uitgevoerd. Dus deze manier van bouwen stelt ook andere eisen aan de ?mannen van de praktijk? en verwerkers van producten. Het vraagt van hen meer kennis en aandacht voor details. Met alleen goede producten is luchtdicht bouwen niet uitvoerbaar; voor luchtdicht bouwen is (bij)scholing/training van de verwerkers aan te raden om tot de gewenste resultaten in de luchtdichtheid te komen.


Van EPC naar BENG

De EPC-eisen die nu gesteld worden aan gebouwen worden vervangen  door de BENG-eisen (Bijna Energie Neutraal Gebouw). De BENG-eisen voor nieuwe overheidsgebouwen gaan per 1 januari 2019 in. Voor alle overige nieuwbouw" zowel woningbouw als utiliteitsbouw" geldt dat alle  vergunningaanvragen vanaf 1 januari 2020 moeten voldoen aan de BENG-eisen. Voor beide categorieën" overheids- en niet-overheidsgebouwen" geldt dus dat de BENG-eisen gelden bij de aanvraag omgevingsvergunning. Kijk voor uitgebreide informatie over BENG op de site van de rijksoverheid: rvo.nl. 

Hakron richt zich "vanuit haar expertise" met haar pakket luchtdicht bouwen op aansluitingen in de gevel- en ruwbouw. Hiervoor bieden wij praktisch goed verwerkbare producten en oplossingen aan. Deze producten zijn in deze catalogus herkenbaar aan het blauwe LD pictogram. Zie ook onze brochure ?luchtdicht bouwen?" deze is te downloaden op onze site. Neem voor specifieke vragen over luchtdichting op uw project contact op met onze deskundige technisch adviseurs!


Artikelnummers Documentatie 2D/3D/CAD/BIM Video Bouwdetails Bestektekst
 


Voor vragen belt u onze afdeling Verkoop: 0341 27 88 10.

CATALOGIDSTRING: 0000763CT, RECID: 5637219675

© 1968 - 2022 Hakron Nunspeet B.V.

 


Eigen vervoer vandaag
ma     di     wo     do     vr

Laatste nieuws

Pile-Safe paalkopbeveiliging

Hakron innoveert met Ritplan

Out of the box.

Download nieuwe catalogus 22 en Woningbouwcatalogus


Vacatures

Supply Chain Coordinator

Stagiair marketing

Vrachtwagenchauffeur - Magazijnmedewerker

Technisch talent/engineer

Engineer (Certacon)

Calculator (Certacon)

ICT Process Manager D365FO


Beurs agenda

■ agenda is leeg


Divisies
Hakron - voor beton- en woningbouw
HakronTerwa - prefab-beton oplossingen
Certacon - constructieve ondersteuning
Innofix - montage en afdichtingstechniek